Tolstoy’un Hayatın Anlamı isimli öyküsünde yer alan karakterlerin diyalogları ise ideal düzeydedir. Okurlar karakterlerin birbiri ile olan diyalogunu başarılı bulmuştur. Karakterler olayların akışına karşı verdiği tepkiler ve yaşadıkları ile ön plana çıkıyor. Bu tür durumlarda karakterlerin neler yapacağı merak ediliyor ve öykü okurları kendisine daha fazla çekiyor. Dünya klasikleri arasında yer alan birçok örnekte bu tür diyalogları görmek mümkündür. Böylece dünya klasiklerinin de ne kadar başarılı bir yol izlediğini anlamak mümkündür. Tolstoy’un Hayatın Anlamı isimli eseri ülkemizde de yoğun ilgi görmüş eserlerden birisi olarak ön plana çıkıyor. Siz de bu eseri okuyarak kendinize alternatif yaratabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Tolstoy Hayatın Anlamı öyküsünün arka kapak yazısı ise şu şekildedir;
Bir gün çok zengin bir adam oğlunu yanına alarak, insanların ne kadar fakir olabileceğini göstermek için bir köye götürdü. Çok fakir bir ailenin evinde bir gün bir gece geçirdiler.
Şehre dönerken baba oğluna sordu: “Yolculuğumuzu nasıl buldun?” “Çok güzeldi babacığım” diye cevap verdi oğul. “İnsanların ne kadar fakir olabileceğini gördün değil mi?” “Evet.” “Peki ne öğrendin?” “Şunu gördüm” dedi oğul: “Bizim evde bir köpeğimiz, onların dört köpeği var. Bizim evde bahçenin yarısına gelen bir havuzumuz var, onların kilometrelerce uzunluğunda dereleri var. Bizim bahçede ithal lambalarımız, onların yıldızları var. Bizim terasımız ön bahçeye kadar, onların ki ise ufka kadar uzanıyor.” Ufaklık konuşurken, babası şaşkınlıktan tek kelime bile edemedi. Ve çocuk ekledi: “Ne kadar fakir olduğumuzu gösterdiğiniz için, teşekkür ederim babacığım!”
Yorum Yapılmamış
Yorumlar kapalı.